Pirmo reizi norisināsies Siguldas Restorānu nedēļa
Sagaidot 2017.gadu, kad Siguldā, Rīgā un Gaujas reģionā tiks īstenotas Eiropas Gastronomijas reģiona aktivitātes, no 18. līdz 24.aprīlim Siguldā un tās apkārtnē pirmo reizi tiek organizēta Siguldas Restorānu nedēļa.
Siguldas Restorānu nedēļas ietvaros viesi aicināti baudīt trīs ēdienu maltītes astoņos Siguldas novada un apkaimes restorānos. Katrā restorānā tiks piedāvātas ēdienkartes par divām cenām – 15 un 20 eiro. Siguldas Restorānu nedēļas ietvaros gardēžiem būs iespēja nobaudīt grilētu brieža karbonādi, pīles karpačo, putota trušu aknu pastēti, Latvijas ogu parfē, bebra gaļas ruleti, sama steiku un murķeļus ar paipalu olu, redīsiem un zaķskābenēm.
Gardēžus visas nedēļas ietvaros gaidīs četri Siguldas restorāni: “Aparjods”, “Kropotkins”, “Garšas frekvence” un “Gadalaiki”, kā arī četri Siguldas apkārtnes restorāni: “Kungu rija”, Bīriņu pils restorāns, Mālpils muižas restorāns un “Rāmkalnu” restorāns.
Restorānu piedāvājums Siguldas sociālajos tīklos un restorānos būs pieejams no 16.aprīļa. Lai baudītu Siguldas Restorānu nedēļas piedāvājumu, aicinām veikt galdiņa rezervāciju.
Siguldas Restorānu nedēļu organizē Siguldas novada pašvaldības aģentūra “Siguldas Attīstības aģentūra” sadarbībā ar Rīgas Tūrisma Attīstības biroju, īstenojot 2015.gadā izcīnīto titulu “Eiropas Gastronomijas reģions” 2017.gadā. Eiropas Gastronomijas reģiona vispārējais mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti Eiropas reģionos, saglabājot vietējo ēdienu kultūru un tradīcijas, vienlaikus sekmējot gastronomisko jaunradi, vietējo ražojumu kvalitāti un vērtību, kā arī tūristu piesaisti reģionam.
Foto:Romi/https://pixabay.com/en/users/Romi-19628//https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/